Sürgősségi sütiszállítás, ha leesett a vércukorszintje!

Torta rendelés

Ma már a születésnapok és esküvők elengedhetetlen alkotóeleme a torta. Legyen saját kezűleg elkészített vagy rendelt, hagyományos vagy pikáns ízesítésű, kerek vagy szögletes, esetleg emeletes, a torta a sütemények királya, ami minden nagyobb eseménykor, ünnepi alkalomkor az asztalra kerül.

Torta házhozszállítástorta házhoz szállítás

A torta az az édesség, amit kisgyerekektől egészen az idősebb korosztályig mindenki szeret, akár édesszájú, akár nem, hiszen ha többször nem is, de a saját születésnapján mindenki elfogyaszt egy-egy szeletet a kedvenc tortájából. 

Lepje meg szeretteit egy finom tortával, és rendeljen a Süti Expressz Bolt webshopjából. Ha nem csak egy félét szeretne, válogasson kedvére a különböző ízesítésű tortaszeletek széles választékából! Akár vidékről is megrendelheti Budapesti szállítási címre, így igazi meglepetésben lesz része annak, akinek szánja. És Önnek csak a süteményért kell fizetnie, hiszen mi ingyen visszük házhoz a finomságokat.

Egy kis torta történelem

A legelterjedtebb teória szerint a torta eredete egészen Nagy Sándorig vezethető vissza, mivel az ókori görögök készítettek először süteményt, ami az akkori alapanyagoknak és eszközöknek köszönhetően inkább egy édes kenyérre hasonlított, mintsem a mai édességre. 

Másik elmélet szerint a középkori Németországból terjedt el a szülinapi torta, ahol gyermekek születésnapjára készítették el a finomságot.

Az első „igazi” torta, ami már hasonlított a mai tortákhoz a 17. század vége felé jelent meg Európában. Ekkor már megvoltak a szükséges eszközök és megfelelő technikák a sütés kivitelezéséhez. Két évszázaddal később már a sütőpor és a vajas krémek is elterjedtek, illetve megjelentek a több rétegből álló torták.

Torta, mint szimbólum

A tradicionális torta kerek formája az ősi vallások szerint az élet ciklikusságát hivatott szimbolizálni, míg Rómában a termékenység jelképe volt az esküvői torta. Angliában annakidején különböző tárgyakat – például érmeket – sütettek a tortákba, amely a legenda szerint megtalálójuknak gazdagságot hozott.

A hagyomány szerint a torta az összetartozást szimbolizálja, mivel felvágva sokaknak jut egy-egy szelet. Ennek köszönhetően ma is jellemző, hogy ünnepekkor vagy nagyobb alkalmakkor, amikor a család és a barátok együtt vannak, torta kerül a terítékre.  

Rendeljen online tortát, süteményt!

online rendelésSzületésnapra, családi összejövetelre vagy más alkalomra szeretne tortát? Esetleg csak felvidítaná egy barátját pár finom falattal?

Szerezzen örömöt akár több száz kilóméterről is! A vidékről leadott rendeléseket is ingyen szállítjuk házhoz Budapesten, így bármikor megajándékozhatja a fővárosban élő rokonokat, barátokat anélkül, hogy kimozdulna otthona melegéből.

Válogasson egész tortáink, torta szeletjeink és egyéb süteményeink között!

Kérdése van?

+36702410888
09:00 és 20:00 óra között
a hét minden napján


info@sutiexpresszbolt.hu 

 

Partnereink